10 май 2012 г.

Криеница за напреднали

"Мамо, хайде да играем!"

Колко пъти чувате това на ден? И колко от тях имате нещо за правене, различно от игри с детето? Моето пораснало момче притежава цял магазин с играчки, които регулярно прочистваме и подаряваме (в здраво състояние, разбира се), но те не могат да заместят моето участието в игрите. Обаче и кухнята не може да се почисти сама, нито пък бебето да се самонакърми някакси. И ето, на ход е фантазията.

В миг на "мамохайдедаиграем СЕГА!", измислих следната играе на криеница в домашни условия. Ето правилата: вземате първата ви попаднала безопасна вещ или пък детска играчка и я скривате някъде в детския хаос. През това време детето е в другата стая, със затворени очи и брои до десет. След като скриете нещото, връщате се при детектива и му казвате първата буквичка на тайното място. Целта на детето е не само да го намери, но и след това да напише първата буквичка на скритото нещо и на скришното местенце.

Ефектите сами виждате: детето тренира броене от 1 до 10, може и от 10 до 1; занимава се и се забавлява почти самичко, току-виж е подредило стаята си, пише буквички :-)). Надявам се да ви хареса.
Изи от...

Няма коментари:

Публикуване на коментар