15 май 2012 г.

Халва-боза, халва-боза

Всъщност не му е тук мястото, а в "Любими книги", защото играта е публикувана в една забавна тухла...



... в която има всичко - от рецепти до лудории - без телевизори, компютърни игри, таблети, по-умните телефони и прочие шитове. Това, с което трябва да разполагате, е: деца, свободно време, настроение и фантазия. Домашните ви наличности обичайно са достатъчни за изпълнение на по-креативните игри, така че и в разход няма да влизате. Уверявам ви, че ако на вас ви е забавно, на децата им e в пъти по-интересно и дни наред ще ги държи влагата от любимата игра, с желание да им прочетете условията на следващата. :-))

Халва-боза е игра на отгатване, асоциации, трениране на добра памет, включително и правилно изговаряне и правопис. Колкото повече играчи осигурите, толкова по-весело ще бъде.

Намислете си предмет, намиращ се около вас и кажете на останалите играчи само първата буква. Не помня в оригиналните условия дали беше така, но ние играем и с подсказване. Признавам си без бой, че нещото стои пред мен, ще ми избоде очите, а аз не се сещам, че става въпрос за него. Печели този, който познае, разбира се. Редувайте се.

Има и друга игра на асоциация, която играехме у дома когато имаше режим на тока. Но за нея, друг път.
Изи от...

Няма коментари:

Публикуване на коментар