18 май 2012 г.

За дините през май

Кайсии - 10 лв/кг
Праскови - 9 лв/кг
Череши - 8 лв/кг
Ягоди - 6 лв/кг
Дини - 2,30 лв/кг

Разглеждайки списъкът с пролетно-лятната колекция на местния "Плод и зеленчук", ми се стори най-разумно да прегърна едно резенче диня, да си го избутам няколко преки и да го изкатеря 5 етажа нагоре, барабар с другия самостоятелно ходещ и не ходещ багаж. Тамън се прибрахме в настроение за диня, двете бебета заспаха независимо едно от друго и без моя помощ. Ах! Батко им, обаче, предварително сдобил се с книжка за пътните знаци, седна на масата до мен и започна да философства на тема ПТП-та, коли, полицаи и т.н. Ей, няма такава досада, бъдещ полицай да ти мели на главата и да те поучава! Мислех да му запуша устата с парчето диня, но пък нямаше да е честно спрямо голямото бебе. Малкото бебе е все така прецакано на кърма.

Докато чакахме да дойде момента на динята (която беше толкова червена, че зрението ми предаваше на мозъка да каже на вкусовите ми рецептори, че е адски сладка), изобретихме с пишман КАКаджията светофар, ударихме по един фреш и пуснахме пералня. Пак се говореше за ПТП-тата и сие, но и "Мамо, динята трябваше ли да я накиснем? Забравил съм." :-)

Двете бебета, както заспаха синхронно, така и се събудиха, че и с ъпгрейд под формата на рев. Каби отиде при Киси, аз отидох да спасявам Емо. Накрая се озовахме четиримата под завивка на спалнята, която ме домързя да оправя днес и поради този нищожен факт, беше така услужливо уютна за всички ни. И когато спасихме бебе бебе, преоблякохме кака бебе, дойде Часът на динята през май.

Нетърпеливи ръчички весело задрънкаха по масата, стискайки вилички в ръце. Очичките им предаваха на мозъка да каже на вкусовите им рецептори, че е адски сладка. Хоп, диня в чиниите. Хоп, парченце в устата. И, хоп, хм. Сега кой излъга - вкусовите рецептори, мозъка или очите?!



Е, дините през май не струват. Това си го знаехме и без да даваме 5 лв, но проверката е висша форма на знанието. Да, знам, че е друг лафа. Не, повече няма да си купя диня, докато някой от вас не мине през същата проверка. Ок, ще пробваме с черешите другата седмица. Не, няма повече да ви досаждам за плодовете и зеленчуците през май. :-)

П.С. Правилният отговор на въпроса на Каби, е: ДА КАБИ!! ТРЯБВА ДА СЕ НАКИСНЕ В МАСТИКА!!! :))))), предоставен от Драгомир(О) :-Р
Изи от...

1 коментар:

  1. Изи, тооолкова овлекателно си го написала, че след коментара си пак ще го прочета ;)

    ОтговорИзтриване